Actueel

 • 9-10-2015
  Speciale meetfiets meet de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad

  Met een speciaal ontwikkelde meetfiets worden in de maand oktober metingen gedaan naar de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad en op de oude fietsroute tussen Nijmegen en Arnhem. Over de beide routes wordt gemeten wat de concentratie van belastende stoffen is waaraan fietsers blootgesteld worden.

  Lees verder

 • 26-8-2015
  Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

  Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich al meer dan 5.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

  Lees verder

 • 20-7-2015
  Winnaar fotowedstrijd RijnWaalpad: ‘Door de e-bike laat ik de auto staan’

  Pieter van der Kaaij (64) won de e-bike van de fotowedstrijd bij de opening van het RijnWaalpad. Hij vertelt over zijn beleving bij de foto en de snelfietsroute.

  Lees verder

 • 15-6-2015
  E-bike winnen? Doe mee aan de fotowedstrijd!

  Wil jij kans maken op een e-bike? Deel dan t/m 1 juli je mooiste RijnWaalpad-foto op Twitter met de hashtag #RWPfoto!

  Lees verder

 • 9-6-2015
  Programma 3 juli: Symposium & feestelijke opening RijnWaalpad

  Het laatste deel van snelfietsroute het RijnWaalpad wordt momenteel gerealiseerd! Op 3 juli 2015 wordt de route officieel geopend. Het belooft een feestelijke dag te worden, waarop we vieren dat fietsers comfortabel tussen Arnhem en Nijmegen kunnen fietsen.

  Lees verder

 • 31-3-2015
  Save the date: 3 juli feestelijke opening RijnWaalpad

  Op 3 juli wordt het RijnWaalpad officieel geopend. Het belooft een feestelijke bijeenkomst te worden. We vieren dat fietsers comfortabel tussen Arnhem en Nijmegen kunnen fietsen. Viert u dit met ons mee? U bent deze dat tussen 16.00 en 19.00 van harte welkom. Volg ons op Twitter of hou deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

  Lees verder

 • 3-3-2015
  Voorbereidingen Kattenleger van start

  De Kattenleger is het laatste nog op te leveren tracé van het RijnWaalpad. Momenteel worden de voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad getroffen. Dit is naar verwachting begin juni gereed. Eind 2015 kunnen fietsers ook gebruik maken van een tunnel onder het viaduct over de A325.

  Lees verder

 • 1-2-2015
  Geluidswal Waterrijk geplaatst

  De stalen geluidswal tussen het RijnWaalpad en de A325 is geplaatst. Binnenkort wordt er nog riet tegenaan gepland. Vanaf de snelweg is het scherm, waar de letters 'RIJNWAALPAD' in het wit op staan, goed te zien. De wal zorgt voor geluidsreductie en neemt het uitzicht op de snelweg voor fietsers deel weg.

  Lees verder

 • 29-1-2015
  Trajectdeel Waterrijk opgeleverd

  Eén van de laatste trajecten van het RijnWaalpad, Waterrijk, is opgeleverd. Fietsers kunnen nu gebruik maken van een comfortabele route tussen de Rijkerswoerdsestraat en de Linge. In afstemming met Park Lingezegen is de snelfietsroute landschappelijk zo goed mogelijk in het gebied ingepast.

  Lees verder

 • 25-11-2014
  Nieuwe geluidswal Waterrijk krijgt bijzonder detail

  Trajectdeel Waterrijk is één van de laatste schakels in het RijnWaalpad die gerealiseerd wordt. Volgende week wordt er een stalen scherm geplaatst tussen het fietspad en de A325.

  Lees verder

 • 24-11-2014
  Aanpassingen Nelson Mandelabrug: voorrang voor fietsers

  De werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug zijn afgerond. Hierdoor hebben fietsers voortaan voorrang op het kruisende autoverkeer.

  Lees verder

 • 30-9-2014
  Vlaamse bezoekers Nationaal Fietscongres komen naar Stadsregio Arnhem Nijmegen

  Op 20 november vindt het Nationaal Fietscongres 2014 plaats. Na de uitverkochte editie in 2013, organiseert Acquire Publishing ook dit jaar in samenwerking met alle belangrijke fietsorganisaties in Nederland het Fietscongres. Voor Vlaamse bezoekers is er een speciale twee-daagse excursie, waarbij onder andere de Stadsregio Arnhem Nijmegen op het programma staat.

  Lees verder

 • 5-9-2014
  750.000 euro voor fietstunnel knooppunt Lent

  De provincie Gelderland geeft een subsidie van 750.000 euro aan de gemeente Nijmegen voor de aanleg van een fietstunnel bij het knooppunt Lent, aan de noordkant van Nijmegen. De fietstunnel moet de bereikbaarheid van de stad en de doorstroming van auto-, openbaar vervoer en fietsverkeer verbeteren.

  Lees verder

 • 23-6-2014
  Onderzoek - Fietsgedrag in de regio

  Lees verder

 • 16-6-2014
  Onderzoek - Deel uw mening over nieuwe bewegwijzering snelfietsroutes

  Lees verder

 • 10-6-2014
  Eerste prototypes innovatieve verlichting gereed

  Lees verder

 • 8-3-2014
  Innovatieve verlichting op het RijnWaalpad

  Er komt futuristische verlichting langs het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Nijmegen en Arnhem.

  Lees verder

 • 19-2-2014
  Internationale aandacht voor fietsbrug 't Groentje

  De internationale blog over fietsen in Nederland, Bicycle Dutch, schreef een interessant artikel over fietsbrug 't Groentje. 't Groentje is een belangrijk onderdeel van de 16 kilometer lange snelfietsroute het RijnWaalpad. De interviews, bouwfoto's en het filmpje in het artikel geven een mooi beeld van de nieuwe fietsbrug in Lent.

  Lees verder

 • 30-1-2014
  Eerste versie Bicycle Buddy beschikbaar

  De eerste versie van de telefoonapplicatie Bicycle Buddy is beschikbaar. De app gaat fietsen op de snelfietsroute RijnWaalpad vergemakkelijken. De app is nog volop in ontwikkeling. Er worden in de loop van het jaar nog nieuwe functies toegevoegd. De applicatie is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

  Lees verder

 • 9-12-2013
  Fietstunnel onder A15 feestelijk geopend

  Vandaag is de nieuwe fietstunnel onder de A15 officieel geopend. Daarmee is het tracé van Snelfietsroute RijnWaalpad van het Kattenleger tot aan de Waalbrug klaar en kunnen fietsers weer een stukje sneller van Elst (De Aam en De Merm) in Nijmegen komen, en omgekeerd.

  Lees verder

 • 27-6-2013
  In juli aanleg tunnel onder N15

  In juli wordt voor het RijnWaalpad een fietstunnel onder de N15 aangelegd. Deze tunnel vormt een zeer belangrijk onderdeel van de snelfietsroute. De fietsafstand tussen Arnhem en Nijmegen wordt dankzij de tunnel namelijk circa 2,5 kilometer korter.

  Lees verder

 • 27-6-2013
  Markant halfwegpunt

  Exact halverwege het RijnWaalpad zijn ter hoogte van de Sillestraat in de gemeente Overbetuwe een keerwand en zitelementen aangelegd. Hierop komt een opdruk om het punt te markeren. Fietsers kunnen hier genieten van het uitzicht over het Landbouwland van Park Lingezegen.

  Lees verder

 • 18-6-2013
  Brug over de Linge

  In Park Lingezegen wordt een nieuwe brug geplaatst over de Linge voor de fietsers over het RijnWaalpad. De brug komt bij de Broekakkers om het fietsverkeer te scheiden van het overige verkeer.

  Lees verder

 • 13-6-2013
  Internationale belangstelling voor snelfietsroutes

  De aanleg van de snelfietsroutes in de regio Arnhem-Nijmegen trekt de nodige internationale belangstelling. Vanuit het buitenland komen delegaties kijken om te leren van onze regio. Ook is sinds kort de Engelstalige website www.arnhemnijmegencycling.com online.

  Lees verder

 • 20-5-2013
  25 en 26 mei plaatsing fietsbrug 't Groentje

  De omgeving van treinstation Nijmegen Lent krijgt kleur. In het weekend van 25 en 26 mei plaatst de firma Heijmans in opdracht van de gemeente Nijmegen in drie delen de fietsbrug met de toepasselijke naam ’t Groentje. De brug aan de westzijde van de spoordijk leidt fietsers vanaf komende juli over de Graaf Alardsingel en maakt deel uit van het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

  Lees verder

 • 2-11-2012
  Prototype armatuur verlichting gereed

  Het RijnWaalpad krijgt speciale verlichting. Die is niet alleen energiezuinig, maar vormt ook een rode draad voor de snelfietsroute. Er is een speciale armatuur ontworpen, afgeleid van het logo. Drie prototypes staan inmiddels op een rij langs de Kerkstraat in Andelst, bij de dependance van het gemeentehuis van Overbetuwe.

  Lees verder

Bekijk de route van het RijnWaalpad