Actueel

 • 7-4-2016
  Luchtkwaliteit RijnWaalpad iets beter dan op fietsroute via Elst

  Fietsen is gezond. Dat weet iedereen. Maar ook als je in de buurt van een snelweg fietst? Dat is onderzocht door Paul Agelink van Omgevingsdienst Regio Arnhem en Moniek Zuurbier van GGD Gelderland-Midden. Met een meetfiets is gemeten hoeveel vervuilende deeltjes in de lucht zitten en ingeademd worden. Het blijkt dat de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad iets beter is dan op de oude fietsroute van Arnhem naar Nijmegen via Elst.

  Lees verder

 • 15-12-2015
  Fietstunnel onder Kattenleger medio 2016 klaar

  In 2016 start de gemeente Lingewaard de aanbesteding voor het fietstunneltje onder de Kattenleger. Tot dan zit er voor fietsers niets anders op dan bij het Kattenleger omhoog te fietsen, de weg over te steken en het RijnWaalpad te vervolgen.

  Lees verder

 • 15-12-2015
  Tijdelijk oponthoud door Cinemec

  Door de bouw van bioscoop Cinemec in Nijmegen en het naastgelegen parkeerterrein wordt het RijnWaalpad ter hoogte van de Ovatonde doorsneden door een voorrangskruising voor bouwverkeer en voor gebruikers van de nieuwe parkeerplaats. De overlast duurt tot de zomer van 2016.

  Lees verder

 • 10-12-2015
  Enquête over gebruik RijnWaalpad afgerond

  In de maand november werd een enquête gehouden onder de gebruikers van het RijnWaalpad. Een kleine 400 fietsers vulden de enquête in. Onder hen zijn 4 waardebonnen van Bever t.w.v. € 50,00 verloot, als dank voor het invullen van de enquête.

  Lees verder

 • 9-10-2015
  Speciale meetfiets meet de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad

  Met een speciaal ontwikkelde meetfiets worden in de maand oktober metingen gedaan naar de luchtkwaliteit op het RijnWaalpad en op de oude fietsroute tussen Nijmegen en Arnhem. Over de beide routes wordt gemeten wat de concentratie van belastende stoffen is waaraan fietsers blootgesteld worden.

  Lees verder

Bekijk de route van het RijnWaalpad